Erik Kammenga pianostemmer en musicus

Erik Kammenga studeerde in 1990 af aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen voor de hoofdvakken Piano DM en Orgel UM. Door zijn interesse in de techniek van het instrument heeft hij in 1989 ook de 3 jarige opleiding voor Pianostemmer-Techniker aan het KMBO Drenthe in Emmen afgerond.
Naast privé- en pianodocent in Leer (Dtsl), organist en koordirigent geweest te zijn, is hij nu, al  30 jaar, dagelijks werkzaam als pianostemmer in de regio Groningen en Drenthe. Erik Kammenga woont met zijn gezin in Tolbert. Je kunt hem bereiken door een mail te sturen.

Erik achter de vleugel

Handige info

Andere activiteiten Erik

Erik Kammenga dirigent, pianist, arrangeur van orkestmuziek voor  o.a. Muziektheater en operette. Ook begeleider van solisten en daarnaast was hij pianodocent, organist en koordirigent. In de winter begeleidt hij bijv. zangers met  “Die Winterreise”  van Franz Schubert. Of “Kolde tocht” in het Drents.

De toneelmachines, -attributen voor de voorstellingen zijn gemaakt door Erik Kammenga. In 2012: “De Vuurvogel”.In 2013:“Sjakie en de chocoladefabriek”In 2014: “De kleine Kapitein”  In 2016: “Ratatouille” In 2017: “Alice in Wonderland”
Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartiergeeft instrumentenpresentaties aan basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 6. Dit doen ze aan de hand van een met muziek omlijst verhaal. Een vijftiental docenten spelen de muziek.Ieder jaar is er weer een nieuw verhaal die de kinderen kunnen beleven.