Pianopedaal verlagen voor de langere pianist

Voor de langere pianist, voor een betere speelhouding en om rugklachten te voorkomen, een oplossing: het pianopedaal verlagen. Bent u langer dan 190 cm en de knieën passen niet onder de speeltafel of de toetsen van de piano? Een veel gebruikte oplossing: dan zetten we de piano wat hoger op vier houten klossen of twee houten balkjes. Hoera, de knieën passen onder de speeltafel maar nu zijn de pedalen weer te hoog!  U zult of de speeltafel moeten verhogen of de pianopedalen moeten verlagen.

Voor een hogere speeltafel zult u een andere (hogere) piano moeten aanschaffen, wat misschien wel de beste oplossing is voor uw probleem! Maar wanneer u een prima piano heeft en niet een andere piano wilt aanschaffen, kunt u nu het pianopedaal laten verlagen. Uw piano wordt met 4 houten klossen of twee houten balkjes op de gewenste hoogte gebracht en de 3 originele pedalen van uw piano worden onder de piano geplaatst. De pedalen worden in een frontpaneel geplaatst in de kleur van de piano zodat het er weer als één geheel uitziet.(zie foto's)
Bij eventuele verkoop van uw piano zijn de 3 pedalen weer eenvoudig terug te brengen en heeft de piano weer zijn originele hoogte en een nog steeds een onbeschadigde kast.

(Met een klein budget kunt u ook alleen het rechter pianopedaal verlagen en onder de piano laten plaatsen maar dat ziet er wat merkwaardig uit.) (zie laatste foto )

 

Verlaagde pianopedalen voor de langere pianist

Verlaagde pianopedalen

Alleen het rechter pedaal onder de piano geplaatst.