Petrof piano met verlaagde pianopedalen

Pianopedaal verlagen voor de langere pianist

Speeltafel te laag
Bent u langer dan 190 cm en de knieën passen niet onder de speeltafel of de toetsen van de piano?
Een veel gebruikte oplossing: dan zetten we de piano wat hoger. Bijvoorbeeld op vier houten klossen of twee houten balkjes. Hoera, de knieën passen onder de speeltafel maar nu zijn de pedalen weer te hoog!  U zult of de speeltafel moeten verhogen of de pianopedalen moeten verlagen. Voor de langere pianist, voor een betere speelhouding en om rugklachten te voorkomen, een oplossing: het pianopedaal verlagen.

Pianopedaal verlagen
Voor een hogere speeltafel zult u een andere (hogere) piano moeten aanschaffen.  Misschien wel de beste oplossing voor uw probleem! Maar wanneer u een prima piano heeft en niet een andere piano wilt aanschaffen, kunt u de pianopedalen laten verlagen. Uw piano wordt met 4 houten klossen of twee houten balkjes op de gewenste hoogte gebracht. De 3 originele pedalen van uw piano worden onder de piano geplaatst. De pedalen worden in een frontpaneel geplaatst in de kleur van de piano zodat het er weer als één geheel uitziet.(zie foto’s)
Bij eventuele verkoop van uw piano zijn de 3 pedalen weer eenvoudig terug te brengen.  De piano krijgt weer zijn originele hoogte en een nog steeds een onbeschadigde kast.

(Met een klein budget kunt u ook alleen het rechter pianopedaal verlagen en onder de piano laten plaatsen maar dat ziet er wat merkwaardig uit.) (zie laatste foto )

Verlaagde pianopedalen
Verlaagde pianopedalen
Verlaagde pianopedalen
Verlaagde pianopedalen
Verlaagde pianopedalen
Verlaagde pianopedalen bij een Petrof piano